θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP

celluma elite, ρυτίδες, ακμή
Ρυτίδες και Ακμή;
Οκτώβριος 9, 2018
Άνοιξη και Αλλεργίες
Μάρτιος 14, 2019

θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP

τριχόπτωση, prp, τριχόπτωσης, μέθοδος PRP, Θεραπεία κατά της Τριχόπτωσης.

H τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με μία καινοτόμο μέθοδο που ονομάζεται PRP (Platelet Rich Plasma) κατά την οποία γίνεται χρήση των αιμοπεταλίων του αίματος.

Η νέα θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες, καθώς αξιοποιεί τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors) των αιμοπεταλίων του αίματος και είναι αποτελεσματική τόσο ως θεραπεία τριχόπτωσης, όσο και ως θεραπεία ενίσχυσης της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Αναλυτικότερα, το PRP συνδράμει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι «αναγκάζει» τον οργανισμό να αντιδράσει με έντονο αλλά απολύτως φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους, καθώς τροφοδοτεί την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

τριχόπτωση, prp, τριχόπτωσης, μέθοδος prp

Πού στηρίζεται η μέθοδος PRP;

Το PRP προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma, που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Είναι δηλαδή πλάσμα του αίματος που έχει εμπλουτιστεί σε αιμοπετάλια μετά από ειδική επεξεργασία. Τα αιμοπετάλια ανήκουν στα έμμορφα συστατικά του αίματος, συμμετέχουν στη διαδικασία της πήξης και περιέχουν εκτός των άλλων αυξητικούς παράγοντες και κυτοκίνες που ρυθμίζουν την επούλωση, καθώς και την αναγέννηση ιστών και κυττάρων.

Έχει μόνιμο αποτέλεσμα το PRP;

Όχι, όπως και καμία αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση που προκαλεί η Ανδρογενετική Αλωπεκία δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα. Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι μια γονιδιακής αιτιολογίας κατάσταση, όπως είναι και η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερίνη, το σάκχαρο κτλ.

Όπως κανείς δεν περιμένει να γίνει για πάντα καλά η υπέρταση επειδή πήρε «χάπι» για 3 μήνες, δεν πρέπει να περιμένει να βγάλει μαλλιά και να τα κρατήσει επειδή έκανε φαρμακευτική αγωγή ή ενέσεις PRP για κάποιο διάστημα. Καμίας αγωγής η δράση δεν «αποθηκεύεται» και δρα για πάντα. Συνεπώς, αν το PRP έχει δράση σε κάποιον θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει συνεδρίες για πάντα.

Είναι ασφαλής η μέθοδος PRP;

Η θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία και στη συνέχεια εφαρμόζεται εξειδικευμένο πρωτόκολλο. Η αυτόλογη φύση της μεθόδου (δηλαδή το γεγονός ότι το υλικό που αξιοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό) καθιστά το PRP απολύτως ασφαλές για την υγεία και δίχως καμία παρενέργεια. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το PRP από μόνο του αποτελεί ένα αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες βιολογικό υλικό, εξασφαλίζει επομένως συνθήκες αντισηψίας.

ΠΗΓΗ : Το θέμα

Γνωρίστε το τμήμα Beauty & Wellness του Medihall, τους ιατρούς του και τις υπηρεσίες που προσφέρει ΕΔΩ

Κλείστε το ραντεβού σας στο 210-6250100 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και το αρμόδιο τμήμα του Medihall θα σας καλέσει άμεσα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Chat Now!
Loading...